'Polise dayağa müdür örtbası' iddiası

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 29 Eylül 2009 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır Valiliği, ulusal bir gazetede "Polise dayağa müdür örtbası" başlığı ile verilen haberin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, bugün yayımlanan bir gazetede, "Polise dayağa müdür örtbası" başlığı altında gerçeği yansıtmayan bir habere yer verildiği ifade edilerek, şöyle denildi: "7 Ağustos 2009 tarihinde, Bismil ilçesi polis merkezi amirliğine yapılan ihbarda, biri kız diğeri erkek iki çocuğun, plakasını verdikleri bir otomobile bindirilmek suretiyle kaçırılmış olabileceklerinin belirtilmesi üzerine, ilçe genelinde ekipler konu ile alakalı çalışmaya başlamışlardır.

İlerleyen saatlerde plakası verilen otomobil ilçe dahilinde park halinde bulunmuş, etraftan yapılan araştırma sonucunda aracın sahibi olduğunu beyan eden şahıslara ulaşılmış, ancak olay yerine varan ekip ile aralarında bir münakaşa yaşanmıştır. Münakaşa sonrasında çıkan arbedede, 4 polis memuru yaralanmıştır." Olaya karışanlar hakkında işlem yapıldığı belirtilen açıklamada, "Hukuk içerisinde süreç, yasalara, mevzuata uygun olarak halen devam ettirilmektedir.

Konu ile ilgili yapılan araştırmada, ilgili haberde iddia edildiği şekliyle olayın örtbas edilmesi gibi bir durum söz konusu değildir" ifadeleri yer aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber